online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Sutra objava Javnog poziva za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom objavit će sutra, 16. marta, Javni poziv za novo zapošljavanje i samozapošljavanje osoba sa invaliditetom u iznosu od 6.000.000 KM, kao i za programe održivosti zaposlenosti osoba sa invaliditetom u iznosu  od 3.250.000 KM. 

– Pozivamo poslodavce da zaposle osobe sa invaliditetom, te da se uvjere u njihove sposobnosti i vještine. Osobe sa invaliditetom, koje će biti zaposlene kroz ovaj javni poziv, pozivamo da svojim radom i angažmanom osiguraju održivost svojih radnih mjesta – rekao je v.d. direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Riad Kremić.

Također je dodao da je u proteklom periodu održano više sastanaka s predstavnicima općina i gradova u FBiH kako bi se svim zainteresiranim približio rad Fonda, programi podrške, te načini apliciranja na javne pozive Fonda. U tu svrhu najavljene su i prezentacije na koje su pozvani predstavnici svih kantonalnih institucija, lokalnih samouprava, javnih preduzeća i ustanova, privatnih preduzeća, Udruženja poslodavaca, Privredne komore, Obrtničke komore, udruženja osoba sa invaliditetom, poslodavci, osobe sa invaliditetom, te svi ostali zainteresirani.

– Nažalost, veliki broj osoba sa invaliditetom je izvan tržišta rada upravo zbog iskustva otežanog zapošljavanja. Cilj javnih prezentacija je dati odgovore na pitanja, razjasniti nedoumice, pa čak i razgovarati o strahovima poslodavaca koji proizlaze iz nedostatka iskustva ili informacija što to zapravo znači zaposliti osobu sa invaliditetom – istakao je Kremić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia