online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Strategija za prevenciju i suzbijanje zloupotrebe narkotika u KS bit će uskoro donesena

 Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) je u proteklom periodu aktivno radilo na pripremi prve strategije za prevenciju i suzbijanje zloupotrebe narkotika u Kantonu Sarajevo 2024-2028., koja će uskoro “ugledati svjetlost dana”.

Stručni tim angažovan u ovom procesu je prikupljao podatke iz različitih resora, a potom i prijedloge mjera i aktivnosti iz resora za koje je ta institucija nadležna, a radi pripreme akcionih planova koji će biti sastavni dio strategije. 

Suprotstavljanje zloupotrebi opojnih droga zahtijeva uključivanje i angažman većeg broja nadležnih institucija i šire društvene zajednice, kao i multisektorski pristup u rješavanju ključnih problema u ovoj oblasti, saopćeno je iz MUP-a KS.

Stoga su u ovaj proces uključeni i predstavnici JU Zavod za bolesti ovisnosti, JU Terapijska zajednica Kampus, te predstavnici ministarstava Kantona Sarajevo – pravde; odgoja i obrazovanja; rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica, te zdravstva.

Na današnjem sastanku su prezentovane dosadašnje aktivnosti, glavni nalazi iz pristiglih podataka, te prijedlozi mjera koji su dostavljeni od institucija i one koje je pripremio Stručni tim. 

U narednom periodu javnost može očekivati pres-konferenciju na kojoj će biti prezentovani rezultati rada Stručnog tima, kao i prijedlozi za rješavanje pitanja zloupotrebe narkotika, navodi se u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia