online slots game malaysia
Sarajevo

Šteta: Trojka je stabilna, već sutra možemo formirati Vladu (VIDEO)

Ministar saobraćaja Adnan Šteta, govorio je za našu emisiju Špica. Govorili smo o trenutnim dešavanjima unutar Osmorke te i o planovima na podrčju saobraćaja koji se očekuju.

“Trojka je podržala Marjanovića, to je bio naš dogovor i naša želja ali isto tako naša očekivanja su bila ta da će Marjanović postupi na državnom nivou kao što smo mi na kantonalnom ali on nije tako postupio, desilo se to što se desilo. Ja se nadam da će se budući partneri više cijeniti SDP i sve ono što je SDP u proteklom priodu dao i napravio” naveo je Šteta.

O stanju unutar SDP-a, Šteta navodi: SDP u Sarajevu je stabila, napravili smo značajan iskorak u odnosu na 2018. Trojka je stabilna i sigurna, sama ima 18 ruku u kantonu. Mi sutra možemo oformiti vladu ali želja nam je bila da tu bude još političkih partnera kako bismo bili što stabilniji.

Da li će ostati na poziciji ministra saobraćaja, Šteta je kazao: Ja sebe vidim gdje tu gdje jesam, šta će biti tokom formiranja nove vlade, vidjeti ćemo. Vrlo brzo će biti imena novih ministara i ministrica, nadamo se da će građani biti zadovoljni.

Plan za izgradnju pruge od Ilidže do Hrasnice, ministar navodi kako do kraja febrauar očekuje potpisivanje ugovora sa odabranim izvođačem, a njegova intencija je početak ljeta za početak gradnje.

Ministar je naveo da je 26. august 2023. rok za završetak radova na dijelu pruge od Čengić vile do Marijin dvora.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia