online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Stekli su se uvjeti za zakazivanje konstituirajuće sjednice Doma naroda PS BiH

Stekli su se uvjeti za zakazivanje konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, nakon što je danas Centralna izborna komisija BiH donijela Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH.

CIK BiH je 16. januara potvrdio rezultate posrednih izbora i dodijelio mandate u Dom naroda PSBiH iz Republike Srpske.

Prema ustavnim odredbama koje se odnose na Parlamentarnu skupštinu BiH, “i jedan i drugi dom će biti sazvani u Sarajevu, najkasnije 30 dana nakon njihovog izbora”.

U skladu s odredbama Poslovnika Doma naroda državnog parlamenta, Dom se konstituira održavanjem prve sjednice tog mandata, a konstituiranje je završeno izborom predsjedavajućeg i dva zamjenika predsjedavajućeg.

Propisano je da prvu sjednicu Doma, nakon izbora, saziva Kolegij Doma iz prethodnog saziva, ako zakonom nije drugačije regulirano. Dok se ne izabere predsjedavajući, prvom sjednicom predsjedava najstariji izabrani ili najstariji izabrani prisutni delegat kao privremeni predsjedavajući.

Dom naroda sastoji se od 15 delegata, od kojih su dvije trećine iz Federacije (uključujući pet Hrvata i pet Bošnjaka) i jedna trećina iz Republike Srpske (pet Srba).

Devet članova Doma naroda sačinjava kvorum, pod uslovom da su prisutna najmanje tri bošnjačka, tri hrvatska i tri srpska delegata.

Klub delegata bošnjačkog naroda činit će: Safet Softić, Šefik Džaferović, Džemal Smajić, Kemal Ademović i Dženan Đonlagić.

U Klubu delegata hrvatskog naroda u ovom mandatu bit će: Marina Pendeš, Dragan Čović, Zdenko Ćosić, Ilija Cvitanović i Zlatko Miletić.

Klub delegata srpskog naroda činit će: Snježana Novaković-Bursać, Nikola Špirić, Sredoje Nović, Radovan Kovačević i Želimir Nešković.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia