online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Stari Grad: Zbog bespravnog proširenja poslovnih prostora intervenisala i policija

U baščaršijskoj ulici Halači došlo je do policijske intervencije nakon što je inspekciji iz Općine Stari zabranjen ulaz u objekat nad kojim vrše nadzor. Policija je  izvršila inspekcijski nadzor nad općinskim poslovnim prostorom u ulici Halači broj 12, gdje je konstatovana gruba zloupotreba općinske imovine bespravnom izgradnjom otvora i povezivanja općinskog sa privatnim prostorom, kao i betoniranjem ulaza u općinski poslovni prostor, te plaćanjem znatno manje zakupnine od stvarne veličine prostora. Da bi se uopšte pristupilo općinskom poslovnom prostoru,  moralo se izvršiti razbijanje betona i cigli na ulazu iz Halača. Kada su službena lica pokušala postaviti žutu traku na unutrašnjem zidu gdje je bespravno napravljen otvor i spojeni prostori, korisnici spornih prostora su to pokušali spriječiti. Zbog toga inspekcijski nadzor nije proveden do kraja.  Intervenisala je policija.

Iz Općine Stari Grad navode da je Služba za opću upravu i inspekcijske poslove izvršila je jutros inspekcijski nadzor nad općinskim poslovnim prostorom u ulici Halači broj 12, gdje je konstatovana gruba zloupotreba općinske imovine bespravnom izgradnjom otvora i povezivanja općinskog sa privatnim prostorom, kao i betoniranjem ulaza u općinski poslovni prostor, te plaćanjem znatno manje zakupnine od stvarne veličine prostora.

Naime, Općina Stari Grad Sarajevo vlasnik je poslovnog prostora u ulici Halači broj 12, kvadrature 41 m2, dok je Šemsa Ramović suvlasnik poslovnog prostora sa ulazom iz ulice Abadžiluk broj 4, kvadrature 24m2 i zakupac prostora u Halačima na broju 12.

Šemsa Ramović je na najgrublji način izvršila proboj fizičkog otvora u zidu između privatnog i općinskog poslovnog prostora, spojivši ih u jedan i pritom zabetonirala ulaz u općinski prostor iz ulice Halači potpuno ga fizički odvojivši i onemogućivši ulaz u isti. Osim toga, prilikom inspekcijskog nadzora konstatovano je da su izvođeni i drugi bespravni radovi na općinskom poslovnom prostoru postavljanjem rigips ploča na zidove čime se umanjila stvarna kvadratura našeg prostora.

Nažalost, nadležna općinska Služba za privredu je kontrolom Registra poslovnih prostora konstatovala i velike propuste općinske administracije iz 2007. godine kada je Šemsi Ramović. dat u zakup općinski poslovni prostor u ulici Halači 12 i navedena kvadratura od 14,5m2. To znači da je Šemsa Ramović od 2007. godine do danas Općini Stari Grad plaćala zakupninu za 14,5 m2 umjesto 41 m2 čime su nanesene ogromne štete po budžet Općine Stari Grad, s obzirom da je prostor u najužoj jezgri. Osim toga, tada je u ugovoru sa zakupcem navedena i pogrešna adresa, te se prostor umjesto u Halačima 12 vodi na adresi Abadžiluk broj 4. Protiv uposlenika koji su odgovorni za ovakve propuste Općina Stari Grad poduzet će zakonom predviđene mjere, te pokrenuti disciplinske postupke, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia