online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Stagniraju nivoi svih vodostaja na području Kantona Sarajevo

Prema posljednjim podacima s terena nivoi svih vodostaja na području Kantona Sarajevo su u stagnaciji, saopšteno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite.

U izvještaju se navodi da je u toku jučerašnjeg dana zbog obilnih padavina koje su pogodile područje Kantona Sarajevo, došlo do porasta nivoa vodostaja svih vodotokova, kao i pojava bujičnih, oborinskih i podzemnih voda, uslijed čega je na području općina: Ilidža, Novi Grad i Trnovo došlo do poplava.

Na vanrednoj sjednici Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo odlučeno da se sve organizovane snage civilne zaštite sa svojim ljudskim resursima i opremom angažuju na područjima koja su ugrožena od poplava.

Poplave su prouzrokovale značajne materijalne štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini, fizičkih i pravnih lica, naročito na u MZ: Osjek, Otes, Butmir i Donji Kotorac.

Na području Općine Novi Grad došlo je do izlijevanja rijeke Bosne u ul. Dobroševićka br. 152. i 154., kao i u naseljima Rajlovac i Reljevo, koja je poplavila više stambenih i pomoćnih objekata, kao i industrijsku zonu u Rajlovcu gdje je poplavljeno više firmi, među njima i punionica kisika Messer, trafostanica od 110 KV i tržni centar Robot.

Evakuisano je 80 osoba iz stambenih i privrednih objekata, određen broja grla stoke, a dostavljeni su hrana i ostale potrepštine osobama koje nisu htjele da se evakuišu.

Na području Općine Trnovo izlila se rijeka Željeznica i poplavila lokalni put za Godinu i magistralni put Trnovo – Brana Bogatići, kao i rijeka Krstinja koja je poplavila regionalni put u naseljima Pendičići i Gračenica i oko 20 stambenih i pomoćnih objekata. Izlila se i rijeka Raketnica – Šabići koja je poplavila pet stambenih objekata, kao i Crna rijeka na više mjesta i poplavila regionalni put za Grebak i pet vikendica.

“Iz općinskih službi civilne zaštite: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Vogošća, Ilijaš i Hadžići smo obaviješteni, da obilne kišne padavine u izvještajnom periodu nisu prouzrokovale veće probleme”, navode iz Kantonalne uprave civilne zaštite KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia