online slots game malaysia
Sarajevo

Srednjoškolci u Općini Centar sticali nova znanja i vještine

Na osnovu odluke općinskog načelnika Srđana Mandića Općina Centar i ove godine učestvuje u projektu „Socijalni dan“ kojeg realizuje Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Srednjoškolci koji učestvuju u projektu su danas od jutarnjih sati raspoređeni po službama Općine Centar gdje su imali priliku upoznati se na koji način funkcioniše općinska administracija u raznim oblastima. Na ovaj način je 12 srednjoškolaca u Općini Centar svoje teorijsko znanje primijenilo u praksi i upoznalo se sa zanimanjem kojim će se potencijalno baviti u budućnosti.

Tokom dana je načelnik Mandić sa predstavnicima općinskih službi, te srednjoškolcima koji su došli na praksu u Općinu Centar održao zajednički sastanak.

Meni je vrlo bitno da imate priliku da upoznate na koji način funkcioniše Opština, da steknete neka prva iskustva i da nam kažete šta je ono što biste mijenjali. Opština Centar je lokalna zajednica koja je usmjerena ka mladima kroz realizaciju mnogih projekata. Bez vas naš posao ne bi imao smisla. Drago mi je da ste odabrali upravo Opštinu Centar za vaše prvo praktično iskustvo i znajte da su vam vrata ovdje uvijek otvorena“, kazao je načelnik Mandić.

Općina Centar je na jedan dan prvi put u svojoj historiji dobila načelnicu Adnu Fejzić iz Gimnazije Obala.

Prijavila sam se na ovaj projekat sa željom da steknem novo iskustvo. Predstavnici Općine Centar su ranije dolazili u našu školu, te sam vidjela da imate dobrih ideja i zato mi je drago da sam danas ovdje. Kada sam vidjela šta sve nudite mladima poželjela sam da živim u općini Centar. Na kraju samo mogu da vam kažem svaka čast na svemu što radite“, kazala je Fejzić.

Asja Telalović, učenica četvrtog razreda Gimnazije Obala je danas imala priliku da volontira u Kabinetu općinskog načelnika u Odsjeku za informisanje.

Činjenica da sam dobila priliku da radim u Općini Centar me prijatno iznenadila. Socijalni dan mi je dao mogućnost da se uvjerim da ovdje zaista vlada jedna prijatna i radna atmosfera. Svi radnici su se zaista potrudili da se osjećam prihvaćeno i ugodno“, izjavila je Asja.

 Kako je objasnila Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport osim simbolične novčane naknade koja će za današnje volontiranje srednjoškolaca biti uplaćena na račun Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini koja će oni iskoristiti za projekte ovakve vrste, također će biti podijeljeni i vaučeri za kulturne i sportske manifestacije svim srednjoškolcima koji su danas učestvovali u projektu „Socijalni dan“. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia