online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Sporazum o povećanju od pet posto i usklađivanju plaća policijskih službenika

 Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, u sjedištu Vlade Federacije BiH, s predsjednikom Upravnog odbora Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Mihretom Rotićem potpisao Sporazum o osnovici za obračun plaća policijskih službenika.

– Zadovoljstvo mi je što smo uspjeli, poslije dužeg perioda, omogućiti usklađivanje plaća policijskim službenicima Federalne uprave policije, a uzevši u obzir rast indeksa potrošačkih cijena, odnosno troškova života u proteklom periodu. Nadam se da će budžetski okviri i u budućim godinama osigurati dovoljna sredstva za adekvatno vrednovanje rada službenika koji osiguravaju naše društvo i omogućavaju provođenje zakona – rekao je Novalić.

Sporazumom je određeno da osnovica za obračun plaća policijskih službenika iznosi 346,5 KM, u skladu s članom 8. Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika Federacije BiH. Primjena ove osnovice počinje od 1. marta ove godine.

Ovogodišnji budžet Federacije BiH predviđa uvećana sredstava za plaće policijskih službenika u Federalnoj upravi policije, odnosno povećanje plaće za pet posto, saopćeno je iz Vlade FBiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia