online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Spomenik prirode Skakavac proglašen jednom od TOP 100 priča Zelenih destinacije 2023. godine svijeta

Na međunarodnoj konferenciji Green Destinations 2023, koja se održala u Tallinnu u Estoniji 9. i 10. oktobra 2023. godine, Spomenik prirode „Skakavac“ Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja s pričom o dobroj praksi „Where Urban Meets Nature – Monument of Nature Skakavac“ – „Gdje urbano susreće prirodu – Spomenik prirode Skakavac“ proglašen je jednom od  TOP 100 priča Zelenih destinacija o održivosti za 2023. godinu u cijelom svijetu, u kategoriji koja svake godine promoviše održivi turizam i priče dobrih praksi, a sve s ciljem promovisanja same destinacije.

Takmičenje se održavalo pod pokroviteljstvom Top 100 Partnerstva, s posebnim doprinosima od strane: Green Destinations, QualityCoast, Travelife, ITB Berlin, Asian Ecotourism Network, Ecotourism Australia, Global Ecotourism Network, Sustainable First i GLP Films. Ovo takmičenje je također podržano od strane Koalicije za budućnost turizma (Future of Tourism Coalition).

Green Destinations je nizozemska organizacija koja radi na procjeni, izgradnji kapaciteta i certificiranju destinacija i preduzeća opredijeljenih za održivi turizam.

Ova organizacija upravlja nizom globalnih programa kroz glavni tim koordinatora i voditelja programa. Vodi i globalno partnerstvo od preko 50 predstavnika, koji se sastoji od stručnjaka za održivi turizam, konsultanata i neprofitnih organizacija, a koji rade za korist zajednice Green Destinations. Do danas, više od 450 destinacija i 50 preduzeća iz 60 zemalja sudjelovalo je njihovim  programima.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia