online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Špica: Zašto se ne odvozi smeće iz Kantona Sarajevo?

Preduzeće nema pravo odvoziti otpad sa privatnog zemljišta, a kontejneri koji se nalaze u neposrednoj blizini određenog privatnog zemljišta su zatrpani kabastim otpadom” – rekao je Mirza Ramić, glasnogovornik JP RAD gostujući u Špici.

Ramić je pojasnio da nezadovoljstvo građana proizlazi upravo iz tog nagomilavanja kabastog otpada na mjestima gdje to nije predviđeno. Takve situacije se konstantno ponavljaju, iako JP RAD u sklopu svojih svakodnevnih obaveza, obavljaju posebno odvoženje kabastog otpada. Te radnje se obavljaju dva puta godišnje.

Mogu se zabilježiti i pojačane akcije kada je riječ o preventivnom djelovanju na terenu, gdje eko redari edukativno djeluju na stanovništvo koje krši odredbe o gradskoj čistoći” – navodi Ramić.

Dakle, iako je nezadovoljstvo građana u određenoj mjeri opravdano, isto tako moramo shvatiti da JP RAD radi svoj posao. Najmanje što mi kao društvo možemo uraditi, jeste da poštujemo odredbe o gradskoj čistoći, tako što ćemo svaku vrstu otpada čije odlaganje nije predviđeno na ulici, odložiti negdje drugo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia