online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Smajlović: Praksa na farmi u Bojniku obustavljena, jedna studentica zaražena

Dekan Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Muhamed Smajlović je kazao da je jedna studentica prije mjesec dana javila Fakultetu da je hospitalizirana zbog Q groznice i da je zbog toga nastavna baza na Poljoprivrednom dobru Butmir, sa sjedištem u Bojniku,  obustavljena, kao i da se trenutno radi biosigurnosni protokol. 

 – Mi imamo jednu studenticu koja nas je e-mailom prije mjesec dana obavijestila da je hospitalizirana zbog Q groznice. Nakon toga smo mi odmah poduzeli korake – analizirali uzorke sa naše nastavne baze na Farmi Bojnik, a nakon dobijenih rezultata uzoraka na Q groznicu obustavili smo nastavu iz sigurnosnih zdravstvenih razloga i prešli  na drugu nastavnu bazu. Nemam drugih informacija o zaraženim studentima – pojasnio je Smajlović u izjavi za Fenu. 
 
O tome su, kaže, obavijestili i Veterinarsku inspekciju Kantona Sarajevo, a oni će dalje poduzeti određene korake.  

Smajlović pojašnjava da su veterinari na terenu izloženi rizicima ne samo od Q groznice nego i drugih oboljenja i da je to normalno. 
 
– Ne minimiziram, obustavili smo nastavu na farmi Bojnik i trenutno radimo biosigurnosni protokol. Nemam drugih informacija o zaraženim studentima – istakao je prof. Smajlović. 

Napominje da veterinarski fakulteti u čitavom svijetu imaju svoje farme koje kontrolišu, ali da oni nemaju, jer za to nemaju uslova, kao ni sredstava.

– Studenti drugačije ne mogu naučiti i zato postoje terenske vježbe, nastava – zaključio je Smajlović.    

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia