online slots game malaysia
Vijesti

Skupština KS usvojila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rudarstvu

Na dnevnom redu juče okončane 54. sjednice Skupštine KS našla su se četiri zakona iz resora privrede, a jedan od njih je bio i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rudarstvu koji je, nakon usvajanja, proslijeđen u javnu raspravu u trajanju od 60 dana.

Ovim zakonom uređuje se pravni status rudnog blaga, odnosno mineralnih sirovina, način i uslovi upravljanja mineralnim sirovinama, zaštita, izvođenje rudarskih radova, mjere zaštite na radu, obustava izvođenja i trajni prekid rudarskih radova, tehnička dokumentacija i projektovanje, rudarska mjerenja i rudarski planovi, inspekcijski nadzor, zaštita i uređenje prostora, kaznene odredbe i druga pitanja vezana uz upravljanje mineralnim sirovinama na području Kantona Sarajevo. „Zakon o rudarstvu Kantona Sarajevo prvi put je donesen 2012. godine. U ovih deset godina ovo je prva njegova izmjena.

Ovo je u suštini tehnički zakon i uradili smo izmjene tehničke prirode, ali i neophodno usklađivanje s novodonesenim Zakonom o koncesijama, tako da sada imamo jedan zaokružen pravni okvir za transparentno i kvalitetno upravljanje i zaštitu prirodnih dobara na području Kantona Sarajevo, što će sigurno doprinijeti boljoj provodivosti zakona na terenu, ali i zaštiti i boljem upravljanju našim prirodnim resursima“, kazao je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia