online slots game malaysia
Vijesti

Skupština KS usvojila Izmjene: Školarina u tri rate, dodatni rokovi za studente

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo su sa 33 glasa ZA i jednim suzdržanim, usvojili Izmjenei dopune zakona o visokom obrazovanju.

Ovim se omogućuje studentima dodatni ispitni rok, plaćanje školarine na tri rate, te mogućnost da se naredna studijska godina upiše bez uvjeta.

U izmjenama zakona, izmedju ostalog stoji:

Senat visokoškolske ustanove može donijeti odluku kojom se u septembarskom ispitnom roku u studijskoj 2019/2020. godine, osim ispitnih termina iz stava (6) ovog člana, odobrava dodatni ispitni termin koji se realizuje do početka studijske 2020/2021. godine.

U ispitnom terminu iz stava (7) ovog člana studenti na osnovu odluke senata visokoškolske ustanove mogu polagati ispite i iz nastavnih predmeta za koje iz objektivnih razloga nije mogao biti organizovan i proveden junsko-julski ispitni rok. Ispiti iz st (7) i (8) ovog člana mogu se realizovati u onlinu režimu ili u prostorijama organizacione jedice uz poštivanje epidemiloških mjera.

U Izmjenama je navedeno takodđer da student u postupku upisa studijske 2020./2021. godine ima pravo upisati narednu godinu studija i bez ispunjavanja svih ili pojedinih uslova propisanih ovim zakonom i aktima visokoškolske ustanove za upis naredne godine studija, o čemu odluku donosi senat visokoškolske ustanove.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia