online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Skupština KS podržala izvještaje svih komunalni preduzeća za 2022. godinu

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je danas izvještaje o poslovanju svih kantonalnih komunalnih preduzeća za 2022. godinu koji su obuhvatili rad „Vodovoda i kanalizacije“, Rad“-a, „Park“-a, „Pokop“-a, „Toplana Sarajevo“, „Sarajevogasa“ i preduzeća „Tržnice-pijace“.

Brojna pitanja i diskusije koje su vođene po ovim izvještajima još jednom su ukazale na značaj fukcioniranja cjelokupnog komunalnog sektora. U izvještajnom periodu prepoznati su značajni pomaci u unapređenju pružanja komunalnih usluga građanima, ali su uočeni i nedostaci i slabe tačke ovog kompleksnog sistema. Diskusije su vođene o potrebi bolje uvezanosti i koordinaciji pojednih firmi u situacijama kada je to potrebno, o dinamici rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, o kadrovskim i materijalnim potrebama preduzeća. Takođe je iskazana potreba efikasnije koordinacija Službe za zapošljavanja u obezbjeđenju sezonskih radnika za pojedine komunalne poslove.

Izvještaje o svom poslovanju zastupnicima i javnosti  predstavili su u današnjem trećem nastavku sjednice i direktori javnih ustanova iz oblasti kuluture, i to: Sarajevskog ratnog teatra – SARTR , Sarajevske filharmonije, MES – Međunarodnog teatarskog festivala – Scena MESS, Pozorišta mladih Sarajevo, Kamernog teatra 55, Collegium artisticuma, Bosanskog kulturnog centra, Historijskog arhiva Sarajevo, Biblioteke Sarajevo, Muzeja “Alija Izetbegović”, te Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa.

Diskusija po ovim izvještajima je okončana, a izjašnjenje o njima će biti u nastavku ove sjednice, koji je najavljen za sutra, 21. februara 2022. godine, kao i dalji rad po preostalom dnevnom redu 11. radne sjednice Skupštine KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia