online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Skupština Kantona Sarajevo danas o radu Vlade za 2021.

Skupština Kantona Sarajevo danas će na sjednici razmatrati Izvještaj o radu Vlade za 2021. godinu, kao i niz izvještaja o poslovanju socijalnih i komunalnih ustanova za tu godinu.

U Izvještaju o radu Vlade navodi se da su održali 57 redovnih i 154 vanredne sjednice na kojima je razmatrano 2.012 tačaka dnevnog reda. U okviru toga, Vlada je utvrdila i dostavila Skupštini na razmatranje i usvajanje 18 nacrta zakona, 25 prijedloga zakona te 106 odluka.

Pored normativno-pravnih materijala, Vlada je razmatrala 107 izvještaja i 136 informacija te je donijela 18 uredbi, 754 odluke, 608 rješenja i 835 zaključaka.  

Pored toga, zastupnici će razmatrati izvještaje o poslovanju komunalnih preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, “Park”, “Rad”, “Sarajevogas”, “Pokop”, “Toplane – Sarajevo”, “Tržnice-pijace” i “BAGS-energotehnika” Vogošća za 2021. godinu.

Na dnevnom redu su i izvještaji o poslovanju javnih ustanova Gerontološki centar, Kantonalni centar za socijalni rad, Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba, Odgojni centar Kantona Sarajevo, Dom za djecu bez roditeljskog staranja i Porodično savjetovalište za 2021. godinu.

Između ostalog, zastupnici će razmatrati i Izvještaj o radu Pravobranilaštva za 2021. godinu, Izvještaj o izvršavanju budžeta KS, Izvještaj o poslovanju JP “Televizija Kantona Sarajevo”, izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU “Apoteke Sarajevo”, kao i Izvještaj o radu Univerziteta u Sarajevu za 2021. godinu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia