online slots game malaysia
SportVijesti

Skakavac trail i državno prvenstvo u planinskom trčanju

Iako je pandemija COVID-19 uticala na odgađanje mnoštva značajnih sportskih dešavanja u našoj zemlji, BiH i Sarajevo neće biti uskraćeni za još jedan sportski spektakl, čiji je ambasador najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka. 

U Sarajevu 6.9. 2020.godine će se uz specijalno partnerstvo Olimpijskog komiteta BiH četvrtu godinu zaredom održati planinska utrka Skakavac trail.

Poštujući preporuke i mjere Kriznog štaba, donesena je odluka da se u ovoj godini ne organizira utrka u dužini od 120 km.  Ovisno o epidemiološkoj situaciji, ova utrka bit će uvrštena u događaj 2021. godine, a  odgođena je iz razloga jer se njene staze uglavnom kreću kroz naseljena mjesta.

Bez obzira na odgađanje ove ultrautruke, projekat u svojoj ponudi za  ovu godinu nudi utrke od 21, 42 i 77 km koje su bodovane ITRA i UTMB kvalifikacijskim bodovima,  te posebnu utrku – Canicross.Sportisti i zaljubljenici u planinsko trčanje tako neće biti uskraćeni za uživanje i rekreaciju koje nude prekrasne staze Skakavac traila povezujući sve historijske znamenitosti grada sa dva prirodna rezervata – Bentbašom i Skakavcem.

Cijelom ugođaju doprinijet će i organizacija državnog prvenstva u planinskom trčanju koje se organizuje u saradnji sa Atletskim savezom BiH u sklopu utrke na 77 km.

Prijave za utrku otvorene su 20.8.2020. godine, a sve informacije vezane za događaj i način prijave dostupne su nawww.skakavactrail.ba

Iz Planinarskog društva Skakavac Sarajevo pozivaju sve zainteresovane da uzmu učešće u utrci jer ovaj vid aktivnosti na otvorenom dokazano pomaže u borbi protiv stresa i poboljšanju fizičke kondicije, što je svima prijeko potrebno u ovom izazovnom vremenu.

5 2 votes
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia