online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Sjednica Predstavničkog doma PSBiH

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zakazana je za danas, a na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe Prijedlog zakona o dopuni Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, čiji je predlagač poslanik Damir Arnaut.

Principe predloženog zakona trebala bi razmatrati i Komisija za saobraćaj i komunikacije, čija je sjednica zakazana za jutros, prije početka sjednice Predstavničkog doma.

Predlagač ovog zakona u njegovom obrazloženju navodi da je u svim dijelovima BiH primjetno sve češće oštećivanje saobraćajnih znakova na način da se prefarba ili na drugi način prekrije samo jedno od dva pisma (latinično, odnosno ćirilično) na kojem je natpis napisan.

Dodaje da je, uzimajući u obzir raširenost ovog problema i činjenicu da postojeće sankcije očito ne predstavljaju adekvatan preventivni mehanizam, neophodno pooštriti prekršajne sankcije.

Predložena dopuna predviđa da će se učinilac za navedeni prekršaj kazniti novčanom kaznom u iznosu od 400 do 1.000 KM, a informacija će se dostaviti i nadležnom tužilaštvu.

Predstavnički dom trebao bi razmatrati i Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH za 2020. godinu, Specijalni izvještaj o efikasnosti zakonskih rješenja u oblasti profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom u BiH  kao i Izvještaj o pregledanom stanju finansijskog poslovanja političkih stranaka u 2019. godini.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i nekoliko poslaničkih inicijativa.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia