online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Sjećanje na sedam ubijenih Sarajlija kod škole na Dobrinji

Delegacija Kantona Sarajevo, zastupnik u Skupštini KS Rusmir Pobrić i predstavnik  Ministarstva komunalne privrede KS Eldar Barukčija položili su cvijeće na mjesto masakra u Osnovnoj školi “Skender Kulenović” na Dobrinji, gde je prije 29 godina, ubijeno sedmero, te lakše i teže ranjeno 12 naših sugrađana.

Ubijeni su: Kenan Čizmić, Rešad Imamović, Izet Kadić, Nura Lončar, Safet Lončar, Sulejman Mehmedović i Bahrija Sijerčić.

Na spomen-obilježju su napisana i imena Denisa Bosankića i Mirsada Hodžića, učenika ove škole koji su ubijeni tokom agresije na Dobrinji.
Zastupnik Pobrić se prisutnim obratio prigodnim riječima.

„Danas i nakon 29 godina se prisjećamo ovih žrtava i govorimo o njima jer je to važno, ne samo zbog prošlosti i sadašnjosti, nego posebno zbog budućnosti, potrebno je stalno govoriti o tome kako se takav gnusan zločin ne bi ponovio.S toga, treba se uvijek, i na svakom mjestu, podsjećati na četiri godine opsade Sarajeva u kojoj su njegovi građani bili izloženi velikim patnjama, kada su bili gladni, žedni, promrzli, a najgore od svega je bila činjenica da su bili izloženi stalnim granatiranjima i snajperskim djelovanjem kojim je ubijeno više od 12 hiljada građana Sarajeva, a od toga preko 1.600 djece.  Oni ostaju trajno sjećanje i vječna uspomena na najteže godine našeg grada i države“, poručio je Pobrić.

Na spomen-obilježje, cvijeće su danas položile i delegacije Unije civilnih žrtava rata KS, općinskog Vijeća Novi Grad, Općine Novi Grad, Savjeta MZ Dobrinja D i učenici OŠ „Skender Kulenović“ i Pete gimnazije Dobrinja.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia