online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Sindikat traži od Vlade KS hitno zapošljavanje kadra u Gerontološkom centru Sarajevo

Sindikat radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo danas je upozorio na alarmantne probleme u Gerontološkom centru Sarajevo i pozvao Vladu KS da hitno izvrši procjenu potrebnog kadra i omogući zapošljavanje dovoljnog broja zaposlenika.

Predsjednica Sindikalne organizacije Gerontološki centar Sarajevo Edina Bahtanović izjavila je na konferenciji za medije da imaju 18 medicinskih sestara, a po sistematizaciji bi ih trebalo biti 35, dok njegovateljica ima 17 od predviđenih 41.

Dodala je da imaju 360 korisnika, većinom nepokretnih osoba kojima treba stalna njega, a s kojima tokom noći ostaju samo dvije medicinske sestre, dok ljekara nemaju već godinama.

Na konfereciji je istaknuto da navedeni problemi predstavljaju odnos Vlade prema građanima, a ne prema javnim zdravstvenim ustanovama, jer je situacija slična u KCUS-u, domovima zdravlja i drugim ustanovama.

Predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu KS Senad Sadiković pručio je da na računu Zavoda zdravstvenog osiguranja KS ima više od 80 miliona KM koje ne žele utrošiti za nabavku opreme i zapošljavanja potrebnog kadra, namjerno urušavajući javne zdravstvene ustanove zbog pogodovanja interesnim grupama koje otvaraju privatne zdravstvene ustanove.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia