online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Sindikat službenika sudske policije FBiH: Ispoštovati odredbe Kolektivnog ugovora

Sindikat službenika sudske policije Federacije BiH apelovao je na Vladu Federacije BiH da ima razumijevanja  u vezi prijedloga za povećanja plaće policijskim službenicima Sudske policije Federacije BiH. 

– Sindikat službenika sudske policije Federacije BiH će iskoristiti svaki instrument sindikalne borbe, kako bi se zaustavilo grubo kršenje Kolektivnog ugovora. Očigledno Vlada Federacije ide u pravcu kao i 2008. godine. kada su ovakvim samoinicijativnim i nesavjesnim odlukama izazvali na desetine hiljada tužbi i na stotine miliona maraka štete budžetu Federacije BiH na osnovu sudskih potraživanja – navodi se u saopćenju Sindikata službenika sudske policije FBiH. 

Kolektivnim ugovorom je, kako naglašavaju, decidno definiran postupak za utvrđivanje osnovice za 2022. godine. Napominju da je u 2021. godini ovu policijsku agenciju napustilo desetak policajaca, te da u 2022. godini imaju 20-ak policijskih službenika koji su najavili sporazumni raskid radnog odnosa.

 – Apelujemo na Vladu Federacije BiH da ispoštuje odredbe Kolektivnog ugovora i usvoji sindikalne prijedloge, kako bi zaustavili napuštanje policijskih službenika sudske policije u Federaciji BiH. Jedino razumno rješenje jeste dijalog i uzajamno uvažavanje – saopćeno je iz Sindikata službenika sudske policije Federacije BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia