online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Sindikat obrazovanja KS: Model nastave u septembru zavisi od zdravstvene situacije

Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Kantona Sarajevo smatra da pri donošenju konačne odluke o načinu održavanja nastave u školama, prvi i osnovni kriterij treba biti preporuka ili odluka Kriznog štaba Kantona Sarajevo, zatim mišljenje struke, mišljenje Vijeća roditelja Kantona Sarajevo te stav Aktiva direktora srednjih škola i Sindikata.

Ističu da su protiv toga da se počne sa realizacijom nastave u Kantonu Sarajevu ako opća zdravstvena situacija u vezi sa Covidom-19 ne bude povoljna.

– Naš interes je da se sačuva zdravlje učenika i radnika u obrazovanju, jer će učenici i nastavnici biti izloženi povećanom riziku, prvenstveno zbog neposredne međusobne komunikacije u školama – istaknuto je.

Da bi se nastava mogla realizirati u školskim uvjetima, naglašavaju, potrebno je osigurati neophodne sanitarne i higijenske mjere, tj. okrečiti školske učionice, izvršiti detaljnu dezinfekciju školskih prostora i opreme (nastavnih učila), osigurati dezinfekciona sredstva za svakodnevnu upotrebu učenicima i radnicima te neophodnu zaštitnu opremu (maske, rukavice, viziri, mjerači temperature).

– Također je potrebno uspostaviti redovnu i svakodnevnu saradnju sa domovima zdravlja na onom području gdje je smještena škola zbog očuvanja zdravlja svih onih koji su u školama. Ako se sve ovo osigura, Sindikat će podržati sve odluke resornog ministarstva – naglašeno je u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia