online slots game malaysia
Sarajevo

Simpozij magistara farmacije- Predstavit će se najnovije naučno-stručne spoznaje i postignuća

Petnaesti simpozij magistara farmacije pod nazivom „Dermatofarmacija“ počeo je danas u Sarajevu. Dvodnevni naučni skup, u organizaciji Komore magistara farmacije Federacije BiH, okupio je veliki broj stručnjaka iz oblastima – farmacije, medicine i dermatologije, koji će predstaviti najnovije naučno-stručne spoznaje i postignuća u spomenutom području.

Kako je Feni kazao predsjednik Komore Marin Crnogorac, Simpozij u Sarajevu nastavak je planskih i intenzivnih naučnih aktivnosti.  

Dodao je kako su predstavnici Komore magistara farmacije FBiH, između ostalog, aktivno sudjelovali na Svjetskom kongresu farmaceuta u Sevilji, Španija, a što je rezultat saradnje sa Svjetskom farmaceutskom organizacijom.

Crnogorac ističe kako će ta saradnja biti nastavljena, te da će, pored angažmana na naučnom planu, fokus Komore u narednoj godini biti i na poboljšanju ekonomskog statusa farmaceuta, koji trenutno nije zadovoljavajući.

 Glavni grad Bosne i Hercegovine danas je domaćin 1.000 farmaceuta.    

1.5 2 votes
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia