online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

SDA – RS od MMF-a neće dobiti ni jednu KM više nego što mu pripada

Stranke demokratske akcije (SDA) objavila je da su, nakon što je Međunarodni monetarni fond (MMF) na račun Centralne banke BiH doznačio 602.540.000 KM namijenjenih saniranju posljedica pandemije koronavirusa, nadležne institucije države BiH dužne postupiti po ranije utvrđenim kriterijima, ili donijeti novu odluku o raspodjeli tih sredstava.

Ističu da je, uzimajući u obzir da se radi o pomoći MMF-a, a ne novom specifičnom kreditnom aranžmanu sa tom međunarodnom finansijskom institucijom, jasno da raspodjelu tih sredstava treba vršiti na osnovu Memoranduma o razumijevanju iz 2016., odnosno na način da Federaciji pripadaju dvije trećine, a entitetu RS jedna trećina ukupnog iznosa.

Predstavnici SDA u institucijama vlasti zahtijevat će da raspodjela po entitetima i Distriktu Brčko bude vršena na temelju relevantnih parametara, poput procentualnog učešća entiteta u iznosu članarine koju Bosna i Hercegovina plaća MMF-u, odnosno troškova održavanja računa u Centralnoj banci BiH, gdje Federacija participira sa dvije trećine, a entitet RS sa jednom trećinom.

Iz te stranke naglašavaju da niti jedan entitet neće dobiti niti jednu KM više u odnosu na iznos koji mu pripada.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia