Bosna i HercegovinaVijesti

Savez logoraša BiH: Izgradnja memorijalnog centra Omarska je imperativ

Članice Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini, Regionalni savez logoraša regije Banja Luka, Udruženje logoraša „Prijedor `92.“, Udruženje logoraša Kozarac  te Udruženje građana „Sedra“ danas će na lokaciji jednog od najzloglasnijih koncentracionih logora smrti, logora Omarska obilježiti i podsjetiti na počinjene zločine i neopisivi teror počinjen u ovom koncentracionom logoru.

Povezanost i uslovljenost logora i mjesta stradavanja logoraša na širem području Krajine i Prijedora je evidentna, nedvosmislena i jasno dokazana, a što je istovremeno i potvrda planskog djelovanja i „osmišljenog genocida“ koji su čak i komandanti agresora na nezavisnu državu Bosnu i Hercegovinu, potvrdili i napominjali u svojim tadašnjim vojnim izvještajima još u počecima realizacije svojih neljudskih zamisli, navode iz Saveza logoraša BiH.

Savez logoraša u Bosni i Hercegovini, zajedno sa svim svojim članicama, stavlja na raspolaganje svim konstruktivnim snagama našeg društva i prihvata svoju ulogu i poziciju, a od političkih i drugih vođa tražimo da obećano ispunjavaju, jer obećano je dug – navodi se u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.