SarajevoVijesti

Sarajevsko jutro: Zašto od marta ne radi internat Zavoda Mjedenica?

Aktuelni model nastave predstavlja veliki problem za djecu sa poteškoćama u razvoju. Također, jedan od problema sa kojima se susreću roditelji ove djece jeste nemogućnost odlaska djece u internat.

Naime, roditelji djece koja su korisnici Zavoda Mjedenica već 7 mjeseci bore sa ovim problemom jer smatraju da je za ove mališane najvažnija socijalna interakcija, a koja im je onemogućena.

Internat ove ustanove također ne radi od polovine marta, što je za jedan broj roditelja veliki problem. Kažu, nemaju gdje djecu da ostave, a raditi se mora.

Na pitanje zašto je to tako, odgovor direktorice Zavoda je pogoršanje epidemioloske situacije, a što roditelji ne smatraju opravdanim razlogom, jer njihova djeca ionako nemaju neku socijalnu interakciju te su manje izložena i imaju pogodnije uslove nego njihovi vršnjaci u redovnom osnovnom obrazovanju, istakao je Edo Čelebić, predsjednik Vijeća roditelja Zavoda Mjedenica.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.