online slots game malaysia
KulturaVijesti

Sarajevski sajam knjiga i učila 2023. godine stiže u grad!

KJP Centar „Skenderija“ – Sarajevski sajam, i ove godine tradicionalno organizuje Sarajevski sajam knjiga i učila 2023. od 12. do 17. aprila 2023. godine, pod motom “Autorska prava i slobode“. Ovogodišnje izdanje sajma knjiga obilježit će brojni noviteti, koji će biti predstavljeni kroz niz različitih aktivnosti.

Prvenstveno, zbog povećanog interesovanja i broja prijavljenih izlagača, učesnika na sajmu, ove godine Centar Skenderija će staviti u funkciju dodatne prostore kompleksa Skenderija, ukupne bruto izložbene površine 4.500 m2.
U tom smislu, bitno je istaći i povećano učešće izlagača iz Bosne i Hercegovine, kao i zavidnu cifru izlagača iz drugih država koji pristižu iz svih krajeva svijeta. U okviru 34. Internacionalnog Sarajevskog sajma knjiga i učila, u Bosanskoj kući knjiga će biti predstavljeno više od stotinu djela.

Na ovogodišnjem izdanju sajma će, također, biti predstavljene Inovativne prezentacije od strane Univerziteta u Sarajevu, IUS-a, BURCH-a, te će biti upriličena specijalna promocija E-izdavaštva i IT dostignuća, kao i 12 izložbi posvećenih autorima, oblikovanju knjiga i umjetnosti.

U skladu sa ovogodišnjim motom sajma, 13. aprila 2023. godine, u Svečanom salonu (Centar Skenderija Sarajevo), održat će se okrugli stol na temu «Autorska prava i slobode – Tradicionalna pitanja i tehnološki izazovi», a u kojem će učestvovati domaći i inostrani eksperti iz oblasti autorskih prava.

Posjetitelje 34. Internacionalnog Sarajevskog sajama knjiga i učila očekuju i autentične prezentacije, promocije kultura, te degustacije tradicionalnih poslastica, na štandovima iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Francuske, Irana, Njemačke, Turske, Saudijske Arabije. 

Veliku podršku ovogodišnjem sajmu pružili su mnogobrojni portali, dnevne novine, radio i televizijske kuće kao i časpisi koji su prihvatili partnerstvo na osnovu dosadašnjih postignuća kvaliteta i bogate sajamske ponude.

Sajam će biti otvoren za posjetitelje svakog dana u terminu od 10.00 do 19.00 sati.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia