online slots game malaysia
KulturaVijesti

Sarajevski dani poezije uz bogat program i na internetu obilježavaju 60 godina

Ovogodišnje izdanje Međunarodne književne manifestacije Sarajevski dani poezije bit će održano od 22. do 26. juna, kada će i obilježiti 60. rođendan.

I ovaj put izdanje te manifestacije uvjetovano je nepovoljnim epidemiološkim okolnostima, pa će najveći broj programskih sadržaja, kao i prethodne godine, biti održani online, putem internetskih platformi.

Predsjednik Programskog savjeta Dana poezije književnik Mile Stojić istakao je da je jubilej od 60 godina važan u našoj kulturi “u kojoj sve počinje od jučer a zaboravlja se šta je bilo prekjučer”.

Stojić je kazao da se Festival uspijeva održavati, istina bez neke naročite pomoći.

Ove godine će dobitnik “Bosanskog stećka” biti  jedan od najznačajnijih bosanskohercegovačkih pjesnika akademik Veselko Koroman.

Stojić je podvukao da je Koromanov opus obilježio bosanskohercegovačku i hrvatsku poeziju.

Predsjednik Društva pisaca BiH Hadžem Hajdarević govorio je o okolostima u kojima se eve godine realizuje manifestacija.

Hajdarević je, govoreći o programima, između ostalih istakao internetske portale koji promoviraju poeziju, te razgovor o prevođenju bh. poezije u svijetu, razgovor s bh. pjesnicima koji žive u inostranstvu i druge programe.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia