online slots game malaysia
Kultura

Sarajevo: ‘Susret regionalnih akademija’-Zajedničko djelovanje u funkciji općeg dobra i razvoja

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH), domaćin je ‘Susreta regionalnih akademija’, koji se održava u Sarajevu od 6. do 8. oktobra, a koji je iniciran s ciljem unapređenja saradnje i razmatranja mogućnosti zajedničkog učešća u međunarodnim projektima koji se finansiraju iz evropskih i drugih međunarodnih fondova.

Kako je novinarima uoči održavanja centralnog sastanka predstavnika akademija-sudionica kazao predsjednik ANUBiH akademik Muris Čičić, jedan od ciljeva skupa jeste uspostavljanje međuakademijske saradnje, ali i saradnje drugih obrazovnih i naučnih institucija kao što su univerziteti, fakulteti, instituti…

Ovo je prvi sastanak ove vrste u regionu nakon dužeg perioda, a ANUBiH očekuje da bi jedan od zaključaka ovog sastanka bio da akademije jednom godišnje, ili jednom u dvije godine održe susrete i sastanke na kojima bi rezimirali aktivnosti i valorizirali rezultate zajedničke saradnje.

Kako je rečeno, dug je niz mogućnosti koje otvara takva saradnja, a jedna od njih je i da ANUBiH formalizira saradnju potpisivanjem sporazuma o saradnji s akademijama s kojima to dosada nije učinila.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia