online slots game malaysia
Sarajevo

Saobraćajnica kroz Naselje Heroja Sokolje do spoja sa ulicom Zaima Imamovića imat će dvije kolovozne trake i trotoar

Nakon što je završena zamjena vodovodne mreže u dužini od oko pola kilometra u ulici Numan Paše Ćuprilića, danas se vrši zadnji priključak na individualnim stambenim objektima. Paralelno se izvode radovi na izgradnji oborinske odvodnje i postavljanju ivičnjaka – piše Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo na svom Facebook profilu.

“Proces zamjene vodovodne mreže kod ovakvih rekonstrukcija uzima najviše vremena radi više neophodnih faza od testiranja pod pritiskom, do ispiranja cjevovoda i hiperhlorizacije, te zamjene svih priključaka. Ali jedino što garantuje da cesta ubrzo neće morati ponovo da se prokopava zbog kvarova na vodovodnoj mreži je kompletna zamjena starih cjevovoda” navodi se u objavi.

– Nakon završetka radova koji se očekuje polovinom septembra, glavna saobraćajnica kroz Naselje Heroja Sokolje do spoja sa ulicom Zaima Imamovića imat će dvije kolovozne trake i trotoar, što je od velikog značaja za prilazak osnovnoj školi, ambulanti, i sportskom centru “Zlatno Polje”- zaključio je Efendić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia