online slots game malaysia
Sarajevo

Sanacijom ulica Pogledine i Dolovi 50 domaćinstava dobit će kvalitetniju infrastrukturu i prilaze do svojih domova

Ispod padina Trebevića, u mjesnoj zajednici Hrid-Jarčedoli, u toku je realizacija projekta značajnog za stanovnike oko 50 domaćinstava u ulicama Pogledine i Dolovi kojim će dobiti mnogo bolju putnu infrastrukturu i prilaze do svojih kuća. Dijelovi ovih ulica se proširuju za bolju prohodnost, te se po prvi put asfaltiraju makadamske dionice.

Na ovaj način općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić nastavlja planirane projekte u smjeru poboljšanja infrastrukture, posebno u padinskim dijelovima općine Stari Grad Sarajevo. I ovaj projekat planiran je na osnovu stvarnih potreba i stanja na terenu, te stalne komunikacije sa građanima s ciljem rješavanja njihovih problema.

Obje ulice u kojima se izvode radovi su veoma frekventne, a ulica Dolovi je izrazito uska i brdovita, te je u okviru projekta planirano i njeno proširenje saobraćajnice radi lakšeg odvijanja saobraćaja. Upravo se izvode radovi na uklanjanju kamenih i stjenovitih dijelova pored puta kako bi se postiglo njegovo proširivanje nakon čega će se asfaltirati. Sanira se dionica ulice Dolovi dužine 75 metara, a s ciljem osiguravanja saobraćajnice izgradit će se i jedan potporni zid u donjem dijelu ulice.

Iz ulice Dolovi ulazi se u makadamski dio ulice Pogledine koji će u okviru ovog projekta biti asfaltiran u dužini od 138 metara. Na ovoj dionici trenutno se radi tamponiranje i ravnanje terena. Rok za završetak svih radova je 30 dana.

Za sanaciju dijelova ulica Pogledine i Dolovi iz budžeta Općine Stari Grad Sarajevo bit će izdvojeno oko 61.000 KM.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia