online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Saglasnost za nabavku respiratora KCUS-u i upošljavanje u tri ustanove

Vlada Kantona Sarajevo dala je danas na sjednici saglasnost privremenoj vršiteljici funkcije ministra zdravstva Jasni Agić da potpiše Ugovor o finansiranju nabavke medicinske opreme za potrebe Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS), ukupne vrijednosti 798.642 KM.

Ugovorom je predviđena nabavka tri visokofrekventna ventilatora (respiratora) Servo-n, MAQUET CRITICAL CARE AB, tri ventilatora (respiratora) za ventilaciju djece i odraslih Mindray SV600, četiri neonatalna ventilatora (respiratora) za ventilaciju novorođenčadi Mindray SV600 te 10 monitora za praćenje vitalnih funkcija Mindray ePM 15 (TIP 1 – 8 komada i TIP 2 – 2 komada).

Nabavka navedenih uređaja finansirat će se iz kreditnih sredstava Razvojne banke FBiH iz 2019. godine.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva KS, Vlada je danas dala saglasnost JU Opća bolnica „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme jednog ljekara specijaliste mikrobiologa i jednog ljekara specijaliste dermatologa da bi se osigurao neometan rad i funkcionisanje te zdravstvene ustanove.

Data je saglasnost toj zdravstvenoj ustanovi da produži radni odnos trenutno uposlenom specijalisti  mikrobiologu, koji je stekao uslove za odlazak u penziju do okončanja konkursne procedure prijema na to radno mjesto.

Također je data saglasnost Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme jednog ljekara specijaliste ginekologije i akušerstva, kao i za produženje radnog odnosa jednom specijalisti ljekaru te struke na vremenski period do jedne godine.

– Razlozi su odlazak u penziju dva ljekara specijaliste ginekologije i akušerstva, u ovoj godini – navodi se.

Kako se ističe u saopćenju za javnost Službe za protokol i press KS,  Vlada je dala saglasnost i JU Zavod za medicinu rada KS za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme jednog laboratorijskog tehničara u Biohemijsko-hematološkom laboratoriju Zavoda, kao i za produženje radnog odnosa specijalisti fizikalne i rehabilitacijske medicine na vremenski period do jedne godine da bi se osiguralo nesmetano funkcionisanje te ustanove.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia