online slots game malaysia
KulturaVijesti

Safet Zec: Portret u sjećanje na glumca Dragana Jovičića

– Safet Zec, bosanskohercegovački akademski slikar čiji će portret glumca Dragana Jovičića biti otkriven u Kamerenom teatru 55 u Sarajevu povodom godišnjice glumčeve smrti, kaže da je to najmanje što su on i Fondacija “Ivanka i Safet Zec” željeli i mogli učiniti iz poštovanja prema velikom čovjeku i umjetniku. Željeli su ujedno ostaviti sjećanje na njega u teatru za koji je bio duboko vezan.

U kratkoj izjavi za Fenu, Zec se sjetio prijateljstva s Jovičićem čija smrt je bila šokantna ne samo kao odlazak prijatelja i velikog umjetnika glume već i zbog uzroka. Prijateljstvo je započelo u Mostaru s “divnom predstavom Derviš i smrt” u kojoj je Jovičić igrao Ahmeda Nurudina, sjeća se slikar čija je postavka trodimenzionalne velike scenografije za tu izvedbu bila “predivna” prema Jovičićevoj impresiji.

Godišnjica smrti istaknutog bosanskohercegovačkog glumca i prvaka Drame Kamernog teatra 55 u Sarajevu Dragana Jovičića bit će obilježena u četvrtak, 6. novembra, najavljeno je iz tog teatra.

Osim prigodnog programa njemu u čast, bit će otkriven i portret čiji je autor Safet Zec. Portret je ujedno poklon ovom teatru.

Dragan Jovičić je na sceni Kamernog igrao u 33 premijere i 1001 reprizi u brojnim predstavama. Također je bio direktor teatra od 2012. do 2015. godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia