online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Reagiranje Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS: Tražimo javno izvinjenje

Članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom osudili su pisanja i kvalifikacije pojedinih političkih stranaka iznesene javno na račun stručnosti članova ovog kantonalnog savjetodavnog tijela.

Naglašavaju kako od njihovog imenovanja, preciznije od januara ove godine, svi oni rade svaki dana, svaki sat prateći, prije svega, relevantne preporuke Svjetske zdravstvene organizacije, ključne mjere zemalja Evrope i svijeta, te iste pretvaraju u naredbe, preporuke i mjere koje imaju za cilj suzbijanje širenja ove aktuelne pošasti u Kantonu Sarajevo.

– Nedopustivo je što se predstavnici pojedinih političkih stanaka, poput Naše stranke, u stanju globalne pandemije, danas utrkuju da javno postave pitanja stručnosti zdravstvenih radnika – članova ovog štaba, ali i svih drugih njegovih članova, u vremenu kada samo ovo tijelo neprekidno i kontinuirano radi i bdije nad aktuelnom epidemiološkom situacijom u našem kantonu, i to u ime svih zdravstvenih radnika i saradnika koji predano rade, a shodno raspoloživim kapacitetima – ističu iz Kriznog štaba.

Potcrtavaju kako zbog svega toga traže javno izvinjenje, posebno zbog činjenice da je upravo ovaj Krizni štab bio preteča u donošenju mnogih naredbi, preporuka i mjera u Kantonu Sarajevo, sa svim njegovim specifičnostima, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Također, zahtijevaju da svi politički subjekti budu solidarni i daju podršku zdravstvenom sistemu i ovom tijelu, kako bi svi zajedno smanjili negativne uticaje pandemije po zdravlje stanovnika.

– Krizni štab obavlja svoje zadatke stručno i časno, u cilju zaštite zdravlja građana Kantona Sarajevo. Mi smo tu na svojim zadacima! Isto tako, apeliramo da se u toku ovih predizbornih aktivnosti poštuju preporuke ovog tijela koje su izdate i tiču se organizovanja predizbornih skupova – navode i još jednom podsjećaju sve političke aktere u našem kantonu na obavezno pridržavanje navedenih preporuka.

Članovi Kriznog štaba MZ KS koji su dali saglasnost na sadržaj ovog reagiranja su: prof.dr.med.sc. Aida Pilav – spec.socijalne medicine i organizacije zdravstva sa zdravstvenom ekonomikom, prim.dr.med. Amra Kaljić Junuzović – spec.pedijatrije, dr.med. Anisa Bajramović – spec.epidemiologije, doc.dr.med.sc. Rusmir Baljić – spec.infektologije, prim.dr. Muhamed Ahmić – spec. neuropsihijatrije, mr.sc.dr.med. Adem Zalihić – spec.urgentne medicine, dr.vet.med. Kemal Beganović, san.ing. Izet Smajić, dipl.žurn. Azra Đozo, dipl.pravnik Alen Katović, navodi se u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia