online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Raspravom o Nacrtu zakona o VSTS-u RS nastavljena sjednica NSRS

– Raspravom o Nacrtu zakona o visokom sudskom i tužilačkom savjetu RS, danas je u Banjoj Luci nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Nacrtom zakona predviđeno je osnivanje VSTSRS, koji bi, između ostalog, imao nadležnosti za izbor sudija i tužilaca u tom entitetu, te uključuje organizaciju, rad i druge nadležnosti i ovlaštenja.

U dosadašnjem toku rasprave u kojoj su, između ostalih, učestvovali poslanici Igor Crnadak, Dušica Šolaja, Goran Selak, Nedeljko Glamočak i Jelena Trivić, iskazano je nezadovoljstvo zbog neuvažavanja ranijih zaključaka NSRS, te činjenice da Vlada RS nije povukla suglasnost na Sporazum o VSTS-u BiH.

Najeksplicitnija bila je poslanica Jelena Trivić (PDP), kritički se osvrnuvši na djelovanje aktuelne vlasti, te istaknuvši kako ne želi da učestvuje u lažima, predstavama, farsama…

Iskazala je sumnju da sve ima neku drugu pozadinu, te potcrtala važnost jačanja dijaloga kao puta za rješavanje svih otvorenih pitanja.

Dio poslanika je, istovremeno, iskazao nezadovoljstvo što sjednici ne prisustvuju predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica RS Željka Cvijanović, označivši ih stvarnim predlagačima razmatranog zakona.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia