online slots game malaysia
Sarajevo

Radovi na rekonstrukciji zgrade Kolektivnog centra u Hrasnici

Radovi na rekonstrukciji zgrade Kolektivnog centra u Hrasnici, koja je sada pretvorena u stambeni objekat sa 33 stana, bit će završeni u toku ove sedmice, najavila je ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović.

Ministarstvo je u okviru Projekta CEB II “Zatvaranje kolektivnih centara kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja” – Podprojekt Kanton Sarajevo, od prošle godine intenzivno poduzimalo neophodne radnje s ciljem zatvaranja Kolektivnog centra u Hrasnici i njegovog pretvaranja u objekt kolektivnog stanovanja sa 33 stambene jedinice.

Rekonstrukcija objekta Kolektivnog centra u Hrasnici je izvršena u sklopu tog projekta koji implementiraju Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Općina Ilidža.

Učešće Kantona Sarajevo u tom projektu iznosi oko 3.700.000 KM u imovini. Ostatak sredstava u iznosu od oko 1.500.000 KM je obezbijeđen iz kreditnih sredstava Razvojne banke Vijeća Evrope. Ministarstvo je također obezbijedilo finansijska sredstva za potrebne priključke na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Korisnici će useliti u svoje nove domove po okončanju procedura tehničkog prijema i izdavanja upotrebne dozvole, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia