online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Radnici Kantona Sarajevo na proteste izlaze 14. decembra

Koordinacija sindikata, koji zastupaju preko 25.000 radnika koji plaću primaju plaću iz Budžeta Kantona Sarajevo, Fonda zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i komunalne privrede Kantona Sarajevo, godine je donijela Odluku da se organizuje i realizira protestni skup na kojem će radnici iz osnovnih i srednjih škola, predškolskih, visokoškolskih i ustanova kulture, nauke i socijalne zaštite, MUP-a i organizacionih jedinica Uprave policije, zavoda i organa državne službe, javnih komunalnih preduzeća i javnih ustanova zdravstva iskazati opće nezadovoljstvo zbog odnosa Vlade Kantona Sarajevo po pitanjima poštivanja Koordinacije sindikata kao socijalnog partnera, povećanja plata radnicima u 2023. godini i isplate jednokratne novčane pomoći radnicima u 2022. godini.

Protesti će biti održani u srijedu, 14.12.2022. godine u terminu od 10:00 do 11:00 sati u ulici Reisa Džemaludina Čaušević 1, u parku ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia