online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Radni sastanak Vlade KS i EIB

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić te ministri finansija i saobraćaja u Vladi KS Jasmin Halebić i Adi Kalem razgovarali su danas sa šeficom Ureda i predstavnicom Evropske investicijske banke (EIB) za BiH i Crnu Goru Sandrine Frisciom o kreditiranju velikih infrastrukturnih projekata u Kantonu Sarajevo od EIB-a. 

Na tom prvom zajedničkom radnom sastanku urađena je analiza dosadašnjih kreditnih aktivnosti između KS i EIB-a, a koji obuhvata nekoliko pokrenutih velikih infrastrukturnih projekata te se govorilo i o mogućim novim zajedničkim projektima, saopćeno je iz Press službe KS.

Po riječima Nenadića za kreditiranje izgradnje pruge Ilidža-Hrasnica planirano je zaduženje kod te banke od 15 miliona eura, te kao i pet miliona eura za sanaciju i rekonstrukciju trolejbuske mreže, dvije vučne podstanice prema Vogošći te još pet za nabavku trolejbusa za Vogošću.

U tom paketu nalaze se sredstva za nastavak radova na južnoj longitudinali.

Na sastanku je bilo riječi i o izgradnji tramvajske pruge prema Dobrinji i Šipu te projektu e-mobilnosti, odnosno nabavci autobusa na električni pogon.

– Danas se razgovaralo i o mogućem kreditiranju žičare Hrasnica – Igman i žičare stadion Koševo – Nahorevska brda. To su dugoročni projekti koje tek želimo kandidovati za kreditiranje – naglasio je Kalem.

Takođe, aktuelan je kredit EIB-a i EBRD-a od 20 miliona eura za nabavku tramvaja.

Po riječima Kalema izbor dobavljača očekuje se početkom novembra.

Predstavnica EIB-a je istakla da se mandatno pismo za kreditiranje mora potpisati na Vijeću ministara jer se država zadužuje za ta sredstva, navodi se u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia