online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

PSBiH: Lovrinović predložio Tegeltiji smjenu Cikotića i Turković

Predsjedavajući Kluba poslanika HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović predložio je predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji  da izmjeni svoju odluku i predloži smjenu i ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića i ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković.

On je to predložio tokom rasprave o Odluci o potvrđivanju smjene ministra odbrane BiH Sifeta Podžića, koju je početkom oktobra donio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

Duži vremski period SDA ne zna u kojoj je parlamentarnoj većini. Glavni krivac za sve, ovo stanje u ovom parlamentu, pa čak i ove današnje tačke dnevnog reda  je, po meni, rad i ponašanje kolega iz SDA – kazao je Lovrinović.

Dodao je da zbog toga Tegeltiji predlaže da ovu svoju odluku izmijeni i da danas predloži smjenu i ministra Cikotića i ministrice Turković.

Po njegovim riječima, ima dosta elemenata da se predloži smjena ministrice Turković.

Za ministra Cikotića, mi nismo ni bili za to da on bude član Vijeća ministara BiH, navodeći njegovu ulogu u ratu i moguće sudjelovanje u ratnom zločinu u Bugojnu – naveo je Lovrinović.

Potom je zatražio pauzu da bi, kako je rekao, Tegeltija imao mogućnost da ovo odradi.

Da predložite izmjenu ove odluke, da predložite  smjenu Selme Cikotića i Bisere Turković i da se o tome danas izjasnimo. Sugeriram vam, ako vam to nije dovoljno, da danas odustanete od zahtjeva da se danas glasuje, pa da se to vrati na naredu sjednicu, da donesemo onda odluku o smjeni – kazao je Lovrinović.

Pozvao je kolege iz oporbenih stranaka „da se priključe HDZ-u i SNSD-u,  da predlože ministre iz bošnjačkog naroda, pošto očito SDA sve čini da ne bude parlamentarna većina“.

Ne sviđa joj se ova parlamentarna većina, pa neka idu onda u oporbu i nikakav problem nije. Kolegama iz oporbe sugeriram da se priključe HDZ-u i SNSD-u, da predlože ministre da ih možemo odmah danas imenovati, da imamo novu parlamentarnu većinu. Pa neka SDA onda radi uime građana, uime države,  uime koga god hoće – naveo je Lovrinović.

Nakon ove njegove diskusije data je pauza.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia