online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Prva transverzala i dalje prioritet Vlade KS

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar saobraćaja Adnan Šteta i načelnik Općine Centar Srđan Mandić posjetili su danas Zavod za planiranje KS, gdje su održali sastanak sa direktorom Hamdijom Efendićem.

Direktor Efendić prezentirao je Izmjenu i dopunu regulacionog plana Gradski park „Betanija“, kao i Regulacioni plan „Sarajevo-gas – Bosnalijek“. Obrazložio je svrhu i namjenu ovih planova, te istakao kako se ništa neće raditi bez saglasnosti Vlade KS. Na ovom sastanku je dalje istaknuto kako je neophodno ubrzati rješavanje imovinsko – pravnih odnosa na dionici Prve transverzale.

Učesnici današnjeg sastanka su se složili da je Prva transverzala bila i ostala strateški projekt Kantona. To je najbitnija saobraćajnica koja se trenutno gradi u Federaciji Bosne i Hercegovine, uz autoput. Posebno ako se ima u vidu da je saobraćajnica koja ide preko Vogošće preopterećena, a koja je ujedno i ulaz u Sarajevo. Izgradnjom ove izuzetno značajne saobraćajnice riješile bi se saobraćajne gužve, naglašeno je, ovom prilikom.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia