online slots game malaysia
BiznisVijesti

Prva konferencija metalske industrije BiH: PIT MetalCon 2023

Kako kreirati pametnu tvornicu, je li ona stvarnost ili mit, kako uspješno digitalizirati proizvodnju, koje su aktualne prakse zavarivanja, koje su prednosti zelene tehnologije, neke su od tema dvodnevne konferencije metalske industrije Bosne i Hercegovine “PIT MetalCon 2023”.

Konferencija je svakako posvećena i promovisanju pozitivnih poslovnih priča, zato nije slučajno što je organizorana u Tešnju, svojevrsnom biznis epicentru te u prostorijama Medena Commerce kompanije čiji uspjesi svakako govore dovoljno.
Sarajevo je glavni grad BiH, ali je Tešanj glavni grad industrijskog sektora”, izjavio je Edin Ibrahimović, direktor TRA, Agencije za razvoj općine Tešanj te poručio da se nada da će konferencija poslužiti novim i uspješnim saradnjama i još boljim poslovnim pričama.

Među prisutnima su predstavnici ovog sektora kao nosioci ekonomskog razvoja, predstavnici relevantnih institucija te ostali zainteresirani koji respektiraju važnost ovakvih događaja u dijelu istraživanja i definiranja izazova, predlaganja rješenja za poboljšanja te općenito za kvalitetan dijalog koji može biti temelj nužnih promjena.
Mnogima od njih industrija nije samo posao, već i pasija.
Podsjećamo, organizator ove dvodnevne konferencije je agencija za industrijski marketing Bravaria Industrial Marketing a domaćin u čijem prostoru se konferencija održava tešanjska kompanija Medena Commerce.

Industrijski sektor Bosne i Hercegovine prvi put ima priliku sarađivati s marketinškim ekspertima koji razumiju industriju u svakom dijelu njenog procesa te perspektivu kroz prizmu bh. prilika.
“Izuzetno smo zadovoljni uspjehom naše ideje da pružimo drugačiji pogled na industrijski sektor općenito. Uvezali smo stručnjake iz polja inženjeringa i marketinga te s punim kredibilitetom možemo reći da razumijemo potrebe i izazove ovog sektora. Odlučni smo mijenjati na bolje sliku industrijskog sektora u BiH ”, izjavila je Samira Avdić, direktorica Bravaria agencije.

PIT MetalCon je konferencija međunarodnog karaktera s predstavnicima uspješnih industrijskih i tehnoloških pogona koji će podijeliti svoje znanje, iskustva i prakse poput Takuro Enomota, zamjenika generalnog direktora kompanije Yamazaki Mazak za Centralnu Evropu, te Szilárd Pappa, rukovodioca poslovnog razvoja iste kompanije koja je lider u proizvodnji naprednih tehnoloških rješenja.

“Danas su ovdje neki od predstavnika industrijskog sektora koji je najznačajniji, izvozno najsloženiji u BiH a tome u prilog ide podatak da je za preko 35% ukupnog državnog izvoza zaslužna upravo ova industrija. To nije mala stvar i svakako da nije beznačajno”, poručila je Selma Bradarić, šefica prodaje i marketinga kompanije Medena Commerce, suorganizatora konferencije, rijetko uspješna žena iz sektora industrije.
Stručni dio konferencije započeo je prezentacijom studije „Istraživanje trenutnih izazova metalske industrije” izvršene u organizaciji konsultantske kuće Targer E&C.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia