online slots game malaysia
KulturaVijesti

Promovisane dvije knjige na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu: Mediji kao moćna snaga za dobro

Na Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu smo danas promovirali knjigu “Uvod u studije medija – Priručnik za predmete Filozofija medija i Sociologija medija” prof.dr. Fahire Fejzić-Čengić i prof.dr. Halime Sofradžije te “Život je veći od svake obmane: eseji o društvu i medijima”, autorice prof.dr. Fahire Fejzić-Čengić.

Svjesni smo da mediji imaju moć oblikovati javno mnijenje, stvarati ili potvrđivati društvene norme, pa i utjecati na političke odluke, kazao je dekan Fakulteta političkih nauka dr Sead Turčalo.

Naglasio je da medijski izvještaji u različitim formama nude poglede, ideje i perspektive koje se mogu jako razlikovati od naših, te nam mogu pomoći da shvatimo svoje živote i svijet u kojem živimo.

-Moć medija leži u tome da mogu i trebaju biti platforma za zagovaranje pozitivnih društvenih promjena i pravde, izazivajući gledatelje, slušatelje i čitatelje da kritički razmišljaju o svijetu u kojem žive. Mediji su moćan alat i za pojedince i za društvo u cjelini u čemu leži i njihova društvena odgovornost. Mediji mogu biti, moćna snaga za dobro a na svakom od nas je da odgovorno i promišljeno iskoristimo tu moć kako bismo mogli stvoriti bolje okruženje za sve nas, naglasio je.

Knjigu su promovirali professor emeritus Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Dželal Ibraković, prof.dr. Vedada Baraković, redovna profesorica Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i doc.dr. Abdel Alibegović sa Odsjeka za sociologiji FPN Sarajevo.

Izdavač obje publikacije je Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia