online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Promovirana 22. generacija studenata iz Evropskog master programa

Na Univerzitetu u Sarajevu su danas promovirana 24 studenta 22. generacije Evropskog regionalnog master programa iz demokratije i ljudskih prava u jugoistočnoj Evropi (ERMA).

Događaju koji je održan u svečanoj sali Univerziteta u Sarajevu prisustvovale su domaće i strane diplomate, univerzitetski profesori, osoblje i studenti ERMA programa. Do danas je oko 650 studenata magistriralo na ERMA programu, uglavnom iz jugoistočne Evrope, ali i Evropske unije i šire. Studenti dobijaju dvojnu diplomu Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Bolonji.

Lamija Kovačević je na osnovu akademskog uspjeha proglašena najboljom studenticom u akademskoj 2022/23. godini, te je nagrađena šestomjesečnim plaćenim stažiranjem, kojeg podržava Globalni kampus za ljudska prava. Teza studentice Chiare Marie Murgie je odabrana za objavljivanje u Repozitorijumu najboljih teza Globalnog kampusa ljudskih prava, a teze studentica Esmeralde Breshani, Anne Manzon i Lamije Kovačević odabrane su za objavljivanje u godišnjoj ERMA zbirci najboljih teza. 

ERMA program je osnovan zajedničkim nastojanjima nekoliko univerziteta iz jugoistočne Evrope i Evropske unije 2000. godine, i sufinansira ga Evropska unija. Već deset godina EU finansira program kroz Globalni kampus ljudskih prava, sa sjedištem u Veneciji.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia