online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Promijenjene cijene karte za korištenje Trebevićke žičare

Nadzorni odbor, na prijedlog Uprave Preduzeća, na sjednici održanoj 29.11.2023. godine donio je Odluku o visini cijene karte Trebevićke žičare kako slijedi:

  • Povratna karta – 30 KM
  • Jednosmjerna karta – 20 KM
  • Povratna karta s uračunatim popustom – 6 KM
  • Jednosmjerna karta sa uračunatim popustom – 4 KM.

Cijene s uračunatim popustom odnose se na osobe s prebivalištem u BiH.

Popust se ostvaruje dobrovoljim pokazom važećeg identifikacionog dokumenta.

Novi cjenovnik će početi sa primjenom u petak 15.12.2023. godine.

-Rukovodeći se činjenicom da već drugu godinu zaredom dolazi do povećanja usluga dristribucije električne energije, koja je glavni izvor napajanja postrojenja Sarajevske žičare, kao i da je za istu usljed eksploatacije bilo potrebno sprovesti niz servisa, pristupilo se donošenju ove Odluke – navedeno je u saopćenju JP Sarajevo d.o.o.

JP Sarajevo d.o.o. pristupilo je istraživanju tržišta te je ustanovljeno da su cijene karata za žičare u gradovima regiona dva puta skuplje nego cijene karata na Trebevićkoj žičari.

-Donošenjem ove Odluke Uprava Preduzeća je povećala popust za osobe sa prebivalištem u BiH za 80% na cijenu povratne karte, kao i za jednosmjernu kartu – ističu iz ovog preduzeća. 

JP Sarajevo d.o.o. konstantnim ulaganjima u infrastrukturu, i dalje pristupačnim cijenama i kvalitetnim rješenjima, želi doći do konačnog cilja – zadovoljstvo posjetilaca Trebevićke žičare.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia