online slots game malaysia
KulturaVijesti

Prof. dr. Sanjin Kodrić za TVSA: Preporod je jedna od najstarijih institucija u BiH (VIDEO)

-Mi smo jučer promovirali šest poštanskih markica BH Pošte. Jedna je jubilarna, a izdata je povodom 75. godišnjice rođenja i petogodišnjice smrti prof. dr. Muniba Maglajlića, kazao je za TVSA prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture “Preporod”.

Kodrić je kazao da je preostalih pet markica vezano za sam Preporod. Jedna od njih je ona s logom Preporoda i štampana je povodom 30. godišnice obnove Sarajeva. Preostale četiri markice su s likovima znamenitih bošnjačkih i bosanskohercegovačkih književnika.

-Ova godina bila nam je veoma važna i u februaru. Neposredno prije početka pandemije u BiH mi smo na Dan Preporoda proglasili godinu Preporoda, kojom smo htjeli nizom kulturnih, obrazovnih i naučnih sadržaja obilježiti ovaj značajan jubilej. Zatim, spremamo se za obilježavanje 100. godišnjice postojanja koja dolazi 2023. godine, kazao je predsjednik BZK “Preporod”.

Kodrić je istakao da su pandemijske okolnosti u potpunosti izmijenile njihov rad, kao i plan aktivnosti. Poštanska markica s likom prof. dr. Maglajlića nije promovirana u martu, kada je rođen, nego tek na kraju ove godine.

-Mi smo zadovoljni sa svim što smo postigli. Nemamo samo pandemiju
kao izazov. Preporod ima i druge izazove, počev od neriješenog statusa i način finansiranja.

On je posebno istakao da je prošle sedmice Vlada KS jednoglasno donijela odluku kojom su BZK “Preporod”, Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” proglašeni društvima od posebnoga značaja za Kanton Sarajevo.

Pogledajte razgovor…

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia