SarajevoVijesti

Probijeni putevi do bjelašničkih sela, osiguran pristup stazama

Zajedničkim naporima općinskih službi u Trnovu, javnih i privatnih preduzeća, organizacija i građana, na Bjelašnici je uspostavljena nesmetana komunikacija sa svim selima. Istovremeno i prostor platoa Babinog dola se intenzivno održava, da bi se omogućilo funkcioniranje turizma i sportskih aktivnosti građana i turista.

Prema zvaničnim mjerenjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, snježni prekrivač ovih dana dosezao je i do 169 centimetara. Ponegdje su snježni nanosi bili i znatno viši.

U saopćenju za javnost ističe se angažman predstavnika struktura Općine Trnovo, ZOI ’84, Policijske uprave Hadžići, Policijske stanice u Trnovu, Direkcije za ceste Kantona Sarajevo, predstavnika preduzeća i organizacija koje rade na održavanju puteva u tom kraju, kao i drugih aktera da bi se  očuvala komunikacija, omogućilo nesmetano dopremanje namirnica u bjelašnička sela, ali i pristup privrednim, turističkim kapacitetima i posebno skijaškim stazama na Bjelašnici.

– Kako su potvrdili iz Općine Trnovo, zacrtani ciljevi su ostvareni velikim naporima i zalaganjima svih aktera. Posebno je naglašena briga o lokalnom stanovništvu, ali  i posjetiocima Bjelašnice – saopćio je Press Centar za promociju olimpijskih planina.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.