online slots game malaysia
BiznisVijesti

Privremeno odblokirani računi rudnicima radi isplate plaća

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine odblokirala je samo privremeno bankovne račune zavisnih društava Rudnik mrkog uglja Breza i Rudnik mrkog uglja Zenica, kako bi ta dva preduzeća, koja posluju u sklopu koncerna JP Elektroprivreda BiH, mogla isplatiti plaće svojim zaposlenim – potvrdili su Feni direktori ta dva rudnika.

Porezna uprava FBiH je prošli ponedjeljak, zbog neplaćenih doprinosa na plaće, zeničke rudnike blokirala na iznos od 4.900.000 KM, a brezanske na oko 4.500.000 KM, mada su ukupni iznosi njihovih dugovanja puno veći. Dogovor o načinu deblokade ta dva prduzeća postignut je na sastanku predstavnika Vlade FBiH, JP EPBiH i PUFBiH, održanom u petak, 15. januara. 

Direktor ZD RMU Breza Muamer Omerhodžić također je potvrdio da će, odmah nakon isplate plaće, ponovo biti blokirani do isplate duga po blokadi, a koji za njegovo preduzeće iznosi 4,5 miliona KM.

-Prema vladajućem društvu, JPEPBiH, posalai smo zahtjev da nam se doznači potreban novac za plaće. Čim nam novac bude legao na račun, krećemo i  s realizacijom isplate plaće. Nadam se da će to biti već danas ili sutra- ističe Omerhodžić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia