online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Primopredaja dužnosti komandanata operacije Althea u Butmiru

U bazi Butmir u Sarajevu održana je svečana primopredaja dužnosti komandanta operacije Althea, snaga Evropske unije u Bosni i Hercegovini. Generalmajor Helmut Habermayer iz Oružanih snaga Austrije preuzeo je dužnost od dosadašnjeg komandanta EUFOR-a, generalmajora Antona Wesselya, koji je takođe iz Austrijskih oružanih snaga. U svom obraćanju, dosadašnji komandant EUFOR-a generalmajor Wessely izjavio je da mu je bila čast i privilegija sarađivati sa kolegama, širom međunarodnom zajednicom, političkim predstavnicima i predstavnicima institucija u BiH, radeći zajedno i doprinoseći cilju održavanja stabilnog i sigurnog okruženja za sve ljude u BiH. Generalmajor Wessely je istakao ključne događaje iz godine u kojoj je obavljao dužnost komandanta EUFOR-a, uključujući:
Aktiviranje rezervnih snaga srednjeg nivoa početkom godine po prvi put u historiji EUFOR-a, kao odgovor na razvoj događaja u pogledu međunarodne sigurnosne situacije.

Vježbu „EUFOR Brzi odgovor 2022“, koja je trajala 5 sedmica ispunjenih intenzivnim aktivnostima, što je čini najdužom, najobimnijom i najkompleksnijom vježbom nakon mnogo godina.

EUFOR je dosegao novi nivo profesionalizma u planiranju i izvođenju vježbi sa našim partnerima iz Oružanih snaga BiH (OS BiH) i organima za provođenje zakona.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia