online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Prije roka završeni radovi u ulici Smaje Šikala

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač obišli su danas ulicu Adema Buće u kojoj su dva mjeseca prije roka završeni radovi na rekonstrukciji saobraćajnice.

Radovi su se izvodili na potezu od ulice Smaje Šikala do ulaza u deponiju Smiljevići.

“Dužina rekonstruisane saobraćajnice je 950 metara. Cesta je proširena, pa je sada širina saobraćajnih traka tri metra”, kazao je direktor Kovač, te istakao zadovoljstvo urađenim.

Ministar Šteta je naveo da je ova saobraćajnica od interesa za Kanton, kao i da mu posebno zadovoljstvo predstavlja sigurnost koju će pješaci i vozači koristeći ovu saobraćajnicu.

“Obnovljen je trotoar širine 1,6 metara, postavljene su zaštitne ograde, a što je na ovakvim saobraćajnicama od izuzetne važnosti za sigurnost svih koji ih koriste. Mještani naselja su konačno dobili i autobusko stajalište, jer ga do sada nisu imali, a koje će im, kako kažu, uveliko olakšati svakodnevnicu”, istakao je ministar Šteta.

Vrijednost ovog projekta iznosi 1.272.878 KM. Rekonstrukcijom je također urađena i kompletna oborinska kanalizacija sa priključcima, te su izrađeni potporni zidovi sa potrebnim drenažama.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia