online slots game malaysia
Biznis

Presjedavajući Okerić: Kanton Sarajevo će uvijek imati otvorena vrata za Krajinu

Skupština i Vlada Kantona Sarajevo za Krajinu i Krajišnike imat će uvijek otvorena vrata, dok god to bude u našoj mogućnosti a vjerujemo da hoće još dugo, da u godinama koje su ispred nas napravimo nešto na šta ćemo biti ponosni, a u korist generacija koje iza nas dolaze i njihovu dugoročnu dobrobit“, poručio je predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić u Bihaću, u sklopu obilježavanja 19. memorijala Alija Izetbegović.

Ovaj tradicionalni događaj podržao je i Kanton Sarajevo.

Prema Krajini osjećamo duboku zahvalnost za sve što je ova ‘kapija Bosne i Hercegovine’ učinila za ovu zemlju, podnijevši velike žrtve. Da je ova Krajina pala, cjelovitost naše zemlje teško da bi se održala. Često je prema njoj činjena nepravda, bilo je lijepih riječi, a malo djela. Mi želimo tu praksu mijenjati. Da bude manje riječi, a više djela“, istakao je predsjedavajući.

Kazao je da je Kanton Sarajevo posljednjih godina nastojao graditi čvršće odnose sa Krajinom. U vrijeme najveće migrantske krize u Bosni i Hercegovini, čiji je najveći teret podnio Unsko-sanski kanton, Vlada KS je pomogla, te je na prijedlog ministra unutrašnjih poslova Admira Katice Vlada KS tada izdvojila je 200.000 KM za pomoć Krajini.

„Podržali smo i Muzej rahmetli generala Izeta Nanića sa 120.000 KM i još neke projekte kao što su rekonstrukcije obrazovnih ustanova i vjerskih objekata. Želimo pružiti i makar simboličku podršku za opstanak jednog od bihaćkih simbola, Fudbalskom klubu ‘Jedinstvo’. Nastojat ćemo da koliko god bude u našoj moći podržavamo projekte u Krajini. Da opstanemo zajedno, na svojoj zemlji. Jedni bez drugih ne možemo“, poručio je predsjedavajući ovom prilikom.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia