online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Premijer Nenadić i ministri Kustura i Alikadić sa predstavnicima HNV-a

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministrica pravde i uprave Mersa Kustura i ministar kulture i sporta Kenan Alikadić ugostili su delegaciju Hrvatskog narodnog vijeća BiH koju su, pored njenog predsjednika Marija Pejića i članova Vijeća Hrvoja Šapine i Darimira Čurčića, činili i Ivana Krstičević iz Udruženja za prosperitet mladih “Facultas”, predsjednik udruge “Zornija” Pavao Zornija te predsjednika Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo Marinko Pejić.

Uz dobrodošlicu koju je gostima u svoje ime i u ime Vlade KS poželio premijer Nenadić, poručio im je da u Vladi KS uvijek mogu imati partnera u realizaciji svojih projekata, te ih pozvao da obogate i prošire ideje i prijedloge koji bi, u skladu sa propisima, bili podržani kroz Budžet KS. 

Nenadić je detaljno upoznao prisutne o aktivnostima i planovima Vlade KS. 

– Svi koji svojim djelovanjem doprinose gradnji boljeg zajedničkog života u Sarajevu i BiH uvijek će imati moju i podršku svih članova Vlade KS – naglasio je Nenadić. 

Hrvatsko narodno vijeće je, kako je istakao njen predsjednik, udruženje koje je registrirano na nivou države BiH, a koje je već pri formiranju ustrojstva države i Federacije BiH dalo svoj važan doprinos. 

– Naše djelovanje je usmjereno na očuvanje hrvatske kulture i tradicije u Sarajevu i BiH poštujući svu njenu raznolikost i ravnopravnost, pri čemu nerijetko trpimo pritiske od onih koji ovaj grad i zemlju drugačije vide i doživljavaju – poručio je predsjednik HNV-a. 

Sa ministricom pravde i uprave Mersom Kusturom razgovarano je o mogućnosti registracije jedne koordinacije udruženja sa hrvatskim predznakom radio lakšeg djelovanja i finansiranja. 

Finansiranje projekata ovih udruženja dosad se uglavnom odvijalo kroz Ministarstvo kulture i sporta, a danas je bilo riječi o mogućnostima kreiranja i predlaganja i projekata iz drugih resora u Vladi KS. 

Posebne pohvale i podrške upućenu se ministru Kenanu Alikadiću na novim transparentnim principima u radu Ministarstva, a pogotovo u finansiranju programa kulture i sporta. 

– Izražavamo i naše posebnu zahvalnost na inicijativi i procesima koje su Vlada KS i ministar Alikadić pokrenuli i vode sa Vijećem ministara, kako bi se nakon desetina godina riješio status institucija kulture od državnog značaja. To je veliko ohrabrenje za sve koji vole i cijene kulturu, ovaj grad i državu – poručili su predstavnici HNV-a sa današnjeg sastanka u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia